Son Dakika Günlük Haberler

24 Nisan 2013 Çarşamba

Bayrak sevdalısı bir mecnun


ÇAĞLAYANCERİT'Lİ MECNUNUN TÜRK BAYRAĞI SEVDASI

    Bu mecnun. Doğuştan zihinsel özürlü bir gençtir. Kimseye bir zararı olmaz. İlçe halkı her zaman onu bağrına basmıştır. Esas adı Mehmet’tir Mehmet diye çağırıldığında dönüp bakmaz. Ancak TOLA sözünü duyunca hemen güler. Onun lakabı tola 37 yaşında. Bazen öfkeli bazen neşeli bazen kendi kendine konuşur. Durur. Kendisine sorulan soru ne olursa olsun “HE” diye cevap verir. Başka bir şey diyemez. Tola’nın bir büyük sevdası var ki kelimelerle anlatılması güç. Onun en büyük sevdası “Türk Bayrağına” olan aşkıdır. Çok zaman elinde Türk Bayrağı ile dolaşır. Bayrağı bağrına basar. Öperek yüzüne sürer. Bazen boynuna sarar bazen başına örter. Bayrakla yatar. Bayrakla kalkar. Bayrağın buruşuk olmasını istemez. İki adım atar bayrağını kontrol eder. Her zaman dik tutar.
    Taşıdığı bayrağı bazı esnafların dükkânlarına asar. Bayrak’ta buruşukluk görürse bayrağı uzanıp düzeltmeye çalışır. Eğer bayrak çok yüksekte ise eline uzunca bir değnek alır bayrağın buruşukluğunu açar. Tola Parayı bilmez. Ve konuşamaz. Acıktığı zaman tanıdığı bir insana yaklaşır açlığını ispat etmek için karnını döver. O zaman aç olduğunu herkes bilir. Tola’nın karnını doyururlar. Bir esnafın dükkânına girdiği zaman esnafa şunu alacağım diye sormaz gider kendi eliyle canının istediği yiyecekten birkaç tane alır. Bazı esnaflarımız ona paket pirinç, makarna ve sebze verirler.
     Çok sevdiği esnaf Hacı Hüseyin KUŞ’A getirir ve yemek yapmasını ister. Hacı Hüseyin KUŞ olurda Tola’yı hiç kırar mı? Dükkânında Tola’nın yemeğini hazırlar. Salatasını yapar karnını doyurur. Çayını içirir Tola Hüseyin Kuş’a sarılarak ayrılır. İkinci bir esnaf Hacı Yusuf TEKEL Tola’nın bir sözünü iki etmez onu doyurur çayını kolasını içirir. Öyle gönderir. Tola zihinsel özürlü olabilir ama “BAYRAK” sevdalısı,  Bu ülkede yaşayıp da TÜRK Bayrağını yerden yere vuran yırtmaya yakmaya kalkışanlar asıl zekâ özürlüdür. Böyle beyin özürlülere en güzel cevabı Tola vermiştir.
---------------------------------


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SAYFA DEĞİŞTİR

AA